cesty...

cesty...

pondělí 9. prosince 2013

Zase padaj ty bílý sračky...

,,Zase padaj ty bílý sračky" ano, tuto větu můžete slyšet nejčastěji od lidí, kteří bydlí v horách. Že vy sníh milujete? Jo, proč ne, pokud bydlíte ve městě. Pochopte, ty lidi, kteří dennodenně ručně vyhazují sníh ze150 metrů dlouhé příjezdové cesty k baráku. Kteří než ráno vyjedou do práce musí auto vyprostit ze 20 cm přimrzlé bílé peřiny sněhu. Pokud už se to povedene a dojedou na silnici neni žádným překvapením, že je neudržovaná a neprotažená. Protože jako každý rok, ano ,,silničáři jsou už připraveni na zimu...ale zaskočila je a nebyli na takovou situaci připraveni, protože zima je krutější než obvykle..."a mnoho dalších řečí následně slýcháme v médiích. Takže lidé z hor nejsou trvalým sněžením zrovna nadšeni.

Za to lidé, kteří si do hor přijedou v pátek jen si užít, zalyžovat si a zbytek komfortu mají v ceně ubytování, naprosto chápu. Mají z přívalu sněhu ooobrovskou radost, napadne prašan, bude freeride, daj svařáka nebo groček v bufetu. Pohodička, po lyžovačce véča a vyrazej někam pořádně zapařit. V neděli si zabalí svoje sakypaky a mizej zase do města, kde jim na cesto do práce stačí polobotky.  :-D

Já nejsem pro ani proti sněhu. Každé období má svoje, jak roční, tak životní :-D A hlavně člověk je tvor věčně nespokojený a tak v zimě je zima a moc sněhu, v létě je teplo a moc vedro,...pořád stejný.

Žádné komentáře:

Okomentovat