cesty...

cesty...

středa 1. října 2014

Jak obarvit obočí?

Stejně jako většina brunet jsem i já obarvená  :-) ( nebo alespoň přibarvená),  protože moje přírodní barva vlasů je špinavý blond . Tím pádem moje obočí je světlé a nevýrazné. Po pár letech ranního domalovávání obočí tužkou jsem se rozhodla, obočí si obarvit. A to ani nemluvím o tom, že vždy byl problém vybrat si vůbec vhodnou barvu tužky, která by vypadala alespoň trochu přirozeně k moji barvě pleti a k barvě vlasů. 



Šla jsem tedy do drogérie s tím, že určitě chci barvu hnědou a né černou. Úplně mi totiž vadí, když je někdo peroxid blond a má obočí černé jako úhel. Ale, proti gustu.... Takže v drogérii na maloměstě pochopitelně měli jen černou, tak jsem na hnědou čekala týden. Každopádně jsem nakonec ukoupila SWISS O PAR za 189  Kč. Je to barva jak na obočí, tak na řasy. 



Jelikož jsem nikdy takovéhle barvení nepodnikala, přečetla jsem si nejprve návod k použití, což  obvykle nedělám :-) Znělo to celkem srozumitelně, ...Nejdříve okolí obočí natřít mastným krémem, aby se barva nechytla i tam. Pak obočí důkladně potřít tekutinou z lahvičky 1. Podle toho jak dlouho necháte tekutinu č.1 působit, tak vám pak chytne ta hnědá barva. Takže v praxi potřebujete rychle natřít jedno obočí a hned druhé. Počkat nějakých 20 vteřin a potom vzít na hřebínek, který je součástí balení, barvu a tu nanést na obočí. Jako první na to, které jste jako první natřela tekutinou 1. Protože jinak bude každé jinak barevné. Barvu jsem nanesla, nechala asi 20 vteřin působit a zase sundala dolu. Smyla jsem normálním tekutým mýdlem v pohodě dolů. Odstín byl tmavší, než jsem předpokládala, ale jde jen o cvik. Poslední barvení jsem už zvládla na pohodu.

Na barvení řas budu asi potřebovat pomoc, ale uvidíme...

Jaké máte zkušenosti vy? Barvíte si doma řasy i obočí nebo chodíte na kosmetiku? Jakou používáte barvu? Podělte se v komentářích....